MILKA – chutný nepečený cheesecake

Ponúkame vám ďalší skvelý, pritom nenáročný recept, ktorý si určite obľúbite nielen vy, ale aj vaše okolie. Tento lahodný dezert s čokoládou podľa receptu z youtube sa stane hitom! Na kupovanú zmrzlinu si už ani nespomeniete…

Čo budeme potrebovať?

Formu s priemerom 19 cm

Na cesto:
170 g čokoládových sušienok
50 g rozpusteného masla
1 PL šľahačkovej smotany

Na krém:
400 g šľahačkovej smotany
200 g kondenzovaného mlieka
20 g (2 PL) kakaa

Na čokoládovú polevu:
100 g tmavej čokolády
100 g šľahačkovej smotany

Postup:
Sušienky si zomelieme, preložíme do misy a zalejeme rozpusteným maslom. Primiešame lyžicu šľahačkovej smotany a vzniknuté sušienkové cesto natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.

TIP: Na utlačenie cesta vo forme môžete použiť napríklad sklenený pohár.

Formu odložíme do chladničky a pripravíme si krém. Šľahačkovú smotanu si nalejeme do misy a počas šľahania prilejeme kondenzované mlieko.
Hmotu rozdelíme na dve časti, jednu časť odoberieme do samostatnej misy a zmiešame s kakaom.

Vyšľaháme na kompaktný krém. Polevu si pripravíme tak, že nalámanú čokoládu zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a vymiešame metličkou dohladka. Z chladničky si vyberieme formu so stuhnutým cestom. Nanesieme kôpky kakaového krému, ktorý skombinujeme s čokoládovou polevou a zvyšok vyplníme bielym krémom.

Takto vrstvíme kakaový krém s čokoládou a bielym krémom, až kým sa neminie. Navrchu potom vytvoríme pomocou zdobiaceho vrecúška a následným rozotretím lyžicou vrstvu čokolády a dáme zachladiť.
Ak chcete podávať ako nanukovú tortu, dáme zamraziť na 5 – 6 hodín.


Teraz už stačí nakrájať a podávať.

Prajeme dobrú chuť! A tu nájdete celý  VIDEOPOSTUP