Paradajková omáčka na cestoviny

Rýchlych, jednoduchých a chutných receptov nie je nikdy dosť v zásobe. Skúste túto paradajkovú omáčku na cestoviny. Stačí pár ingrediencií,  správny postup a ani sa nenazdáte a už máte plné brucho. Môžete podávať na cestoviny s nejakým obľúbeným syrom alebo napríklad aj s takýmito mäsovými guľkami.

Ingrediencie pre 2 osoby
150 g Cherry paradajky
1 ks Cesnak
3 pl Paradajkový pretlak
50 ml Smotana na varenie 10%
20 g Syr Parmezán
20 g Bazalka
1 g Mleté čierne korenie
1 pl Olej olivový

Postup:
1. Vopred si pripravíme suroviny, zeleninu umyjeme a ošúpeme.
2. Na rozohriatom oleji opekáme umyté cherry paradajky v celku.
3. Po 5 minútach opekania k nim pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a nadrobno nakrájanú čerstvú bazalku, ale len polovičné množstvo. Do panvice nakrájame skôr stonky a väčšie lístky. Polku byliny budeme servírovať čerstvú, už pri servírovaní.
4. Opekáme len krátko, max. 1 minútu a pridáme pretlak spolu so smotanou. Dobre rozmiešame a nechávame prebublávať na miernom ohni.
5. Po cca 5 minútach nasypeme nastrúhaný tvrdý syr (parmezán alebo pecorino) a čierne korenie mleté. Soľ nemusíme pridávať, tvrdý syr je dosť slaný.
6. Servírujeme s obľúbenou cestovinou a čerstvou nasekanou bazalkou. Môžeme pridať napríklad čerstvú mozzarelu alebo môžeme k omáčku urobiť napríklad takéto chutné mäsové guľky.

Autorka receptu:  Andrea Bunčeková