Gaštanová roláda

Ponúkame vám skvelý recept na jednoduchú gaštanovú pochúťku ku kávičke

  • Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, jemne zamiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao.
  • Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30×40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Po chvíli zvinieme aj s papierom. Necháme vychladnúť. Papier odstránime.
  • Plnka: maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme rozmrazené gaštanové pyré. Trochu plnky si odložíme na potretie povrchu rolády.
  • Roládu rozvinieme, potrieme plnkou a zrolujeme. Povrch potrieme zvyšnou plnkou a polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
  • Odložíme do chladu, aby sa chute spojili a plnka stuhla. Pokrájame horúcim zúbkovým nožom na rezy.

Za recept ďakujeme a dobrú chuť vám praje Blažena Sadovská