Jednoduchý jablkový koláč

Na výrobu, čas a suroviny nenáročný koláčik, ktorý zvládne každá gazdinka. V našej rodine máme tento jablkový koláč najradšej s kopčekom vanilkovej zmrzliny. Chutí skvele aj ku káve.

Suroviny:
• 50 dkg hladkej múky
• 20 dkg masla
• 14 dkg práškového cukru
• 1 balíček vanilkového cukru
• 3 žĺtka
• 1 celé vajíčko (na potretie)
• ½ balíčka prášku do pečiva
• 1 dl mlieka
• 1 kg ošúpaných a očistených jadier jabĺk
• 2 hrste orechov

Ilustračné foto – jednoduchý jablkový koláč.

Postup:
Všetko spolu spracujeme do cesta. Rozdelíme ho na dve polovičky, vyvaľkáme na veľkosť plechu a dáme naň udusené jablká s cukrom a so škoricou.
Potom uložíme druhú polovičku cesta a potrieme ju rozšľahaným vajíčkom. Nakoniec posypeme pokrájanými orechmi a necháme piecť v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým nebude koláč hotový.
Zistíte to veľmi jednoducho, ak špajľou prepichnete koláč a cesto sa na ňu nelepí, potom ho môžete vybrať z rúry a nechať vychladnúť.
Dobrú chuť vám praje Evka.