Zemplínske kuracie rezne pripravené v rúre

Kuracie rezne si nemusíte dopriavať len v klasickom trojobale. Obmeňte čas od času prípravu kuracieho mäsa a vyskúšajte niečo nové. Lahodné kuracie rezne, ktoré v rúre zapečiete s paradajkami a syrom, začnú iste patriť do vášho zoznamu obľúbených jedál. Na tejto dobrote si zaiste pochutí celá vaša rodina!

Na prípravu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

– 600 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 5 paradajok
– 250 g syra
– 4 lyžice majonézy
– Podľa chuti soľ
– ¼ lyžičky korenia

Postup:

1.) Kuracie mäso si narežeme na plátky s hrúbkou 2 cm.

2.) Jednotlivé kúsky si rozklepte z oboch strán paličkou na mäso.

3.) Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

4.) Plech si vymastíme olejom. Olej použite aj v prípade, že ste sa rozhodli mäso zapekať pomocou papiera na pečenie.

5) Na plech si poukladáme plátky mäsa, ktoré osolíme a okoreníme. Potrieme je majonézou. Posypeme cibuľou, ktorú si nakrájame nadrobno.

6) Paradajky nakrájame na kolieska. Krúžky potom poukladáme na hornú stranu rezňov. Zasypeme bohato syrom.

7) Kuracie plátky pečieme v rúre po dobu dvadsiatich minút.

Prajeme vám dobrú chuť.