Spišská roštenka

Ďalší z dobrých receptov – základnou surovinou je hovädzia roštenka.

Suroviny
4 ks roštenky
soľ
mleté čierne korenie
80 g masti
60 g cibule
mletá červená paprika
rasca
1 kg zemiakov
majoránka

Náročnosť receptu: stredne náročný

Postup: 
Roštenky umyjeme, osušíme, naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a pečieme po oboch stranách na polovici masti. Potom roštenky poukladáme v kastróle na seba a na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku, posekanú rascu a zvyšok masti. Trochu podlejeme vodou, mäso v kastróle znovu rozložíme a udusíme do polomäkka.
Zemiaky olúpeme, umyjeme a pokrájame na kúsky/štvrťky. Potom ich pridáme k roštenkám a za občasného podlievania udusíme domäkka.
Mäkké roštenky môžeme okoreniť rozmrvenou majoránkou.

My tieto roštenky podávame doma s miešaným kompótom.