Zemplínske kurča – veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne každý!

Kuracie mäso možno v kuchyni použiť možno na viac ako tisíc spôsobov. Niektoré recepty sú komplikované, niektoré jednoduché. Ponúkame vám dnes veľmi jednoduchý recept, pri ktorom asi nemožno nič pokaziť.
Potrebujeme:
1 kurča,
zmes korenín na pečenie kurčiat,
25g slaniny,
2-3lyžice rastlinného tuku,
25g hladkej múky,
1dl vody.

Postup prípravy:
Kurča poprášime zmesou korenia a posypeme nadrobno pokrájanou slaninou.
Vložíme do pekáča na rastlinný tuk a pečieme do mäkka. Počas pečenia odoberáme vypečenú šťavu.
Upečené kura vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, orestujeme, zalejeme vodou spolu s odobratou šťavou povaríme.
Na tanieri zalejeme porcie kurčaťa šťavou.
Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo ryžu.