Madagaskar torta (nepečená)

Túto jednoduchú, nepečenú tortu určite zvládne pripraviť aj každý začiatočník.

Suroviny:
600 ml smotany na šľahanie
200 g tmavej čokolády
200 g mliečnej čokolády
200 g bielej čokolády
2 balenia čokoládových maslových sušienok
3 lyžice masla
1 prášková želatína

Postup prípravy:
1. Krok
Namočíme si želatínu do studenej vody a necháme ju napučať.

2. Krok
každý druh čokolády si rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s 200 ml smotany na šľahanie. Želatínu zahrejeme a rozdelíme na 3 rovnaké časti a vmiešame do každej čokolády. Dobre všetko premiešame a dáme zachladiť.

3. Krok
Kým čokolády chladnú, v mixéri rozmixujeme sušienky a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Hmotu ktorá nám vznikne, natlačíme na dno tortovej formy priemer 24. Tiež odložíme aspoň na 30 minút vychladiť. Potom navrstvíme krémy podľa farby, každú vrstvu vyhladíme, a dáme naspäť do chladničky, najlepšie na celú noc.

4. Krok
Na druhý deň dozdobíme čokoládovou polevou, alebo posypeme kakaovým práškom cez jemné sitko.
Môžete podávať aj s vyšľahanou šľahačkou.

Dobrú chuť vám praje autorka: Valika