Letný mrkvový šalát

Možno aj vy hľadáte vynikajúcu prílohu k mäsu. Už vás omrzeli hranolky, cestoviny aj ryža? Hľadáte zeleninovú prílohu, ktorá chutí úžasne – tak práve pre vás máme skvelý tip. Ak vám v chladničke zostala mrkva, urobte si tento jednoduchý šalát. Spojenie chutí čerstvých byliniek je v tomto období niečo, čo chce na tanieri asi každý stravník.

Na mrkvový šalát budeme potrebovať:

  • 300 gramov mrkvy
  • 3 PL olivového oleja
  • trošku soli
  • 1 PL medu
  • 1 šťava z citróna
  • 3 strúčiky cesnaku
  • trochu čili
  • čerstvý koriander
  • čerstvá mäta
  • čerstvá bazalka

Postup:

  • Mrkvu si najskôr očistíme a pomocou škrabky si urobíme tenké pásiky, ktoré strúhame rovno do veľkej misy. Koriander, mätu aj bazalku si umyjeme a nasekáme ostrým nožom na drobné kúsky.
  • Pridáme ich k mrkve a zalejeme ju citrónovou šťavou a olivovým olejom. Pridáme trošku soli, trochu čili a jednu veľkú lyžicu medu. Na záver pridáme pretlačený cesnak a všetko dobre premiešame.
  • Mrkvu uzavrieme v nádobe a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke. Jednotlivé slížiky trochu zmäknú a obalia sa bylinkovou zálievkou.
  • Podávame studený k mäsu, ideálny je tento šalát aj na grilovačky.

 

Dobrú chuť vám praje Lucia M.