3. Zemplínske rezne

Potrebujeme: 600g bravčového stehna, 50g údenej slaniny, 150g domácej klobásy (príp. jemnej salámy), 1 cibuľa, 60g bravčovej masti, 2 lyžice hladkej múky, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy:
Z mäsa nakrájame rezne, mierne naklepeme a narežeme okraje. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať.
Pomelieme klobásu (salámu), nakrájame cibuľu na plátky a údenú slaninu nakrájame na drobné kocky.
Na každý rezeň položíme mletú klobásu, cibuľu a slaninu, prehneme napoly a prepichneme špáradlom, aby nám plnka nevykĺzla.
Mäso pečieme na rozpálenej masti z oboch strán domäkka.
Potom mäso vyberieme z masti, masť zaprášime ju múkou, pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou alebo vývarom (napr. bujón z kocky) a necháme variť, kým sa tuk nezačne oddeľovať od šťavy.
Šťava má byť svetločervená.
Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a šalátom z čerstvej zeleniny.