Zemplínske rezne

Ponúkame vám ďalší nie príliš náročný recept, ktorého hlavnou zložkou je bravčové stehno.

Potrebujeme:
600g bravčového stehna,
50g údenej slaniny,
150g domácej klobásy (príp. jemnej salámy),
1 cibuľa,
60g bravčovej masti,
2 lyžice hladkej múky,
mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ.

Postup prípravy:
– Z mäsa nakrájame rezne, mierne naklepeme a narežeme okraje. Osolíme, okoreníme a necháme chvíľu odležať.
– Pomelieme klobásu (salámu), nakrájame cibuľu na plátky a údenú slaninu nakrájame na drobné kocky.
– Na každý rezeň položíme mletú klobásu, cibuľu a slaninu, prehneme napoly a prepichneme špáradlom, aby nám plnka nevykĺzla.
– Mäso pečieme na rozpálenej masti z oboch strán domäkka.
– Potom mäso vyberieme z masti, masť zaprášime ju múkou, pridáme mletú červenú papriku, zalejeme vodou alebo vývarom (napr. bujón z kocky) a necháme variť, kým sa tuk nezačne oddeľovať od šťavy.
– Šťava má byť svetločervená.
– Podávame s varenými zemiakmi alebo s dusenou ryžou a šalátom z čerstvej zeleniny.

Prajeme vám spolu s Marikou dobrú chuť.