Zemplínska pochúťka v alobale

Hovädzia roštenka alebo roštenec sa nachádza v chrbtovej oblasti a radí sa k hovädziemu zadnému. Delí sa na dve časti – vysoká roštenka sa nachádza v prednej časti rezu a nízka roštenka v zadnej. Mäso sa vyznačuje vysokou krehkosťou aj skvelou chuťou a v kuchyni ponúka pestré možnosti kulinárskeho využitia. Recept je jednoduchý a bez problémov ho zvládne každá gazdinka.

Potrebujeme:
600g roštenca, soľ, mleté čierne korenie, 60g údenej slaniny, 100g šampiňónov, 800g zemiakov, 30g feferónov, 40g oleja

Postup prípravy:
Umytý a osušený roštenec osolíme, okoreníme, obložíme plátkami údenej slaniny, šampiňónmi a na kolieska pokrájanými varenými zemiakmi. Navrch dáme kus feferónu, polejeme olejom a zabalíme do alobalu.
Pečieme v rúre asi 10 minút a ešte teplé podávame.